romanian_flagCum vă puteţi înregistra? Au Pair - Suna 0753 012 712 (Ro) sau 0044 1832 275100 (UK)

Condusul masinii in Anglia

Condusul masinii in UK

Este valabil permisul auto românesc în Anglia?

Asigurarea auto

Vârsta minimă pentru a conduce masina in Anglia

Limitele de viteză

Sensurile giratorii

Parcatul masinii

Modalitati de plata pentru parcare

Centura de siguranţă

Condusul sub influenta băuturilor alcoolice

Ce documente trebuie să prezint în caz de control?

Ce trebuie făcut în caz de accident?

Pentru a verifica condiţiile de trafic

Actele necesare pentru achizitionarea unei masini in Anglia

Detalii suplimentare

Condusul masinii in Anglia

În Anglia se conduce pe partea stângă a drumului, iar depășirile se fac prin dreapta. Majoritatea drumurilor de aici sunt bine întretinute, există o reţea excelentă de autostrăzi și numeroase alte drumuri principale. Străzile din Anglia sunt considerate a fi cele mai sigure din Uniunea Europeană, deși pot fi destul de aglomerate la orele de vârf.

Drumurile de ţară sunt mici și înguste, cu garduri vii înalte. Când conduceţi pe aceste drumuri, trebuie să fiţi mereu atent și să fiţi pregătit să trageţi mașina cât mai spre marginea drumului pentru a ceda trecerea celuilalt conducator auto.

Back to top of page?

permis auto romanesc

Este valabil permisul auto românesc în Anglia?

Permisul auto eliberat în România este valabil şi în Marea Britanie. Indiferent de tipul permisului deţinut (cel vechi sau cel European) aveţi dreptul de a conduce în Marea Britanie până la vârsta de 70 ani sau până când permisul este valabil.

Back to top of page?

Asigurarea auto

Înainte de a conduce mașina, întrebaţi familia gazdă dacă v-a trecut pe asigurarea lor sau dacă v-a făcut o asigurare nouă pentru dvs. Este putin probabil ca asigurarea auto pe care o aveţi acasă să acopere daunele produse în caz de accident în Anglia. Ţineţi minte că aici este asigurată persoana și nu mașina (chiar dacă familia gazdă are dreptul să conducă mașina, nu înseamnă că și dvs aveţi acest drept dacă nu v-au adăugat pe lista persoanelor care au dreptul să conducă acea mașină) – excepţie: dacă aveţi asigurarea de așa natură încât să puteţi conduce alte mașini cu acordul proprietarului.

Majoritatea familiilor trebuie să plătească o anumită sumă de bani înainte ca asigurarea să le repare mașina în caz de accident. Ar fi bine să întrebaţi care este cuantumul acestei sume, pentru a ști cât veţi avea de plătit dacă loviţi mașina.

Back to top of page?

Vârsta minimă pentru a conduce masina in Anglia

În Anglia, vârsta limită pentru a putea conduce maşini şi/sau motociclete este de 17 ani, 18 ani pentru vehiculele de dimensiuni medii şi 21 ani pentru maşini de tonaj mare sau autobuze.

Back to top of page?

limita_viteza_anglia

limita_viteza_anglia

limita_viteza_anglia

Limitele de viteză

Viteza maximă admisă în orase/sate: 30 mile/h sau 48 km/h

Viteza maximă admisă pe drumurile principale (dacă nu e indicat în alt fel): 60 mile/hsau 96 km/h

Viteza maximă admisă în zone rezidenţiale: 20 mile/h sau 35 km/h

Viteza maximă admisă pe autostradă sau dual carriageway: 70 mile/h sau 112 km/h

Sfat: Dacă te afli într-o zonă în care nu știi care este limita de viteză (în cazul în care nu ești pe autostradă), dar vezi stâlpi de iluminat stradal din 50 în 50 de metri, chiar dacă nu este indicat în vreun fel, aici întotdeauna limita va fi de 48 km/h sau 30 m/h.

Back to top of page?

Sensurile giratorii

În general, prioritatea este acordată mașinilor ce vin din partea dreaptă. Mașinile care sunt în sensul giratoriu au prioritate întotdeauna, iar cele care doresc să intre în sens, trebuie să le acorde prioritate. Intrarea în sensul giratoriu se face prin stânga (se circulă în sensul acelor de ceasornic), iar prioritatea se acordă mașinilor care vin din dreapta.

Back to top of page?

Pay_and_display

Parcatul masinii

Liniile galbene indică restricţii cu privire la parcarea mașinilor. Veţi găsi în apropiere un semn care va explica restricţiile din zona respectivă, dar de obicei: linia galbenă dublă continuă înseamnă că parcarea este interzisă, indiferent de oră; o linie galbenă continuă înseamnă că nu aveţi voie să parcaţi între orele 8.00 și 18.30 de Luni până Sâmbătă; o linie galbenă întreruptă înseamnă că sunt puţine restricţii în zona respectivă. Liniile roșii înseamnă ca nu puteţi opri sau staţiona, indiferent de oră. Acestea sunt de obicei întâlnite pe arterele intens circulate din orașele mari.

Back to top of page?

Modalitati de plata pentru parcare

Există două feluri de aparate de taxat pentru parcarea mașinii: cele la care plătesti pentru o perioadă de timp limitată și aparatele care sunt amplasate în dreptul fiecărui loc de parcare. În cazul primelor aparate de taxat, numite pay and display, timpul de staţionare este limitat (în cazul fiecărui loc de parcare se specifică clar perioada maximă de stationare); puteţi plăti numai cât este indicat pe panoul respectiv. În cazul acestor aparate, trebuie să plătiţi timpul indicat pe panou, iar tichetul trebuie pus la vedere altfel va fi considerat nul și veţi primi amendă.

. În cazul aparatelor de taxat individuale, veţi avea câte unul pentru fiecare loc de parcare, putând plăti exact cât doriţi să staţi (nu mai sunteţi limitat la un anumit număr de ore). Tariful și timpul rămas îl aveţi indicat pe aparat. Masinile parcate ilegal sau care încurcă traficul pot primi amendă sau pot fi ridicate. Nu parcaţi niciodată pe liniile albe/galbene în zig-zag care sunt în apropierea unei scoli sau lângă trecerile de pietoni.

Back to top of page?

Centura de siguranţă

Centurile de siguranţă trebuie purtate tot timpul, atât de către pasagerii din faţă, cât și de către cei care stau în spate. Dacă sunteţi oprit de poliţie și un pasager nu poartă centura, cel amendat va fi întotdeauna conducătorul auto.

Back to top of page?

Consumat_alcool_la_volan

Condusul sub influenta băuturilor alcoolice

Nivelul maxim admis de alcool în sânge este de 80 mg alcool la 100 ml de sânge.

Dacă un sofer este prins conducând beat, acesta riscă să închisoarea de până la 6 luni, o amendă de 5.000 de lire și i se poate reţine permisul pentru o perioadă de până la 1 an.

În cele mai multe cazuri, permisul este reţinut automat; acest lucru înseamnă că deși sunteţi cu puţin peste limita admisă, tot vă veţi pierde permisul pentru 1 an. În cazul în care provocaţi un accident și moartea unei persoane deoarece aţi condus sub influenţa băuturilor alcoolice, riscaţi să primiţi maximum 14 ani de închisoare, amendă nelimitată și interzicerea de a mai conduce timp de 2 ani.

Back to top of page?

Ce documente trebuie să prezint în caz de control?

Sunteţi obligaţi să aveţi mereu cu dvs permisul de conducere, asigurarea mașinii și talonul auto. Dacă nu puteţi prezenta aceste documente, vi se va cere să le prezentaţi la cea mai apropiată statie de poliţie de dvs intr-un anumit număr de zile.

Back to top of page?

Ce trebuie făcut în caz de accident?

Condus_masina_Anglia

În funcţie de gravitatea accidentului, trebuie să chemati poliţia sau ambulanţa, sunând la 999. Dacă în accident sunt implicate victime, poliţia trebuie neaparat anunţată. Trebuie să luaţi numărul de telefon și numărul de înmatriculare al martorilor accidentului. Dacă aveţi un aparat foto, faceţi poze din cât mai multe unghiuri înainte de a muta mașinile. Dacă vi s-a stricat mașina, există numeroase companii care vă o vor repara pe loc sau o vor duce la reparat (în general trebuie să aveţi un contract cu ei în prealabil, dar nu este obligatoriu). Câteva exemple de astfel de firme: Royal Automobile Club (RAC) sau Automobile Association (AA).

Back to top of page?

Pentru a verifica condiţiile de trafic

Dacă doriţi să verificaţi condiţiile de trafic sau dacă un anumit drum este închis, puteţi suna la British Automobile Association (pentru rapoarte din oră în oră), telefon: 01336 401 110

Back to top of page?

Actele necesare pentru achizitionarea unei masini in Anglia

Dacă cumpăraţi o masină nouă, dealerul se ocupă de obicei de trecerea masinii pe numele dvs. În momentul în care achiziţionaţi o masină second hand în Anglia, trebuie să completaţi împreună cu fostul proprietar al mașinii, certificatul de înmatriculare (V5).

Aveţi nevoie de următoarele acte în momentul în care achiziţionaţi o masină în Anglia: certificatul de înmatriculare să fie pe numele dvs, inspecţia tehnică (MOT) la zi, taxa de drum (road tax) si asigurarea auto obligatorie.

Back to top of page?

Detalii suplimentare

Daca doriti mai multe detalii legate de acest subiect, va rugăm să trimiteţi un email la info@1stchoiceaupairs.eu prin care sa solicitati "informaţii referitoare la achiziţionarea unei masini în Anglia".

Daca doriti o lista cu traducerea din engleza in romana a partilor cele mai importante de la masina si nu numai, faceti click aici

Back to top of page?