romanian_flagCum vă puteţi înregistra? Au Pair - Suna 0753 012 712 (Ro) sau 0044 1832 275100 (UK)

Ce înseamna Au Pair?

Cum arata o familie care îsi doreste un/o Au Pair?

Pot si eu sa devin Au Pair?

Cum pot sa ma înregistrez?

Cum se face alegerea familiei la care voi fi plasat/a?

Cât de sincer ar trebui sa fiu?

Cum pot afla informatii despre familie?

Pot sa vorbesc cu familia?

Mai pot respinge în acest moment familia?

Ce rol joaca 1st Choice în acest proces?

Pot sa calatoresc acasa în timpul anului?

Cine plateste pentru cursurile de limba engleza?

Ce se întâmpla daca ma confrunt cu probleme la sosire?

Ce se întâmpla daca ma confrunt cu probleme pe perioada sederii mele in Marea Britanie?

Cum ma va ajuta 1st Choice pe perioada sederii mele acolo?

Ce înseamna Au Pair?

Au Pair este un termen francez care s-ar putea traduce prin expresia la acelasi nivel. Persoanele Au Pair sunt devotate, au spirit de aventura si sunt în general tineri educati din întreaga lume care calatoresc în strainatate pentru a învata sau a-si perfectiona cunostintele de limba straina si pentru a cunoaste o alta cultura.

Ti se asigura cazarea, masa si banii de buzunar - în schimb, vei ajuta familia la îngrijirea copiiilor si/ sau la menajul usor al locuintei. Daca esti o persoana de sex masculin, câteodata s-ar putea sa fie nevoie sa ajuti la gradinarit sau treburi casnice care necesita ceva mai multa forta.

Back to top of page?

Cum arata o familie care îsi doreste un/o Au Pair?

Toate familiile care s-au înscris cu success în programul nostru: -

Sunt capabile sa ofere o camera destinata exclusiv tânarului/ei Au Pair

Vorbesc în casa engleza ca limba materna

Sunt gata sa-si ofere ajutorul pentru ca tânarul pe care îl gazduiesc sa poata urma cursuri de limba engleza, iar discutiile din casa sa fie purtate preponderent în aceasta limba.

Sunt de obicei formate din parinti (sau un singur parinte) cu copii care au necesita 25 de ore de supraveghere saptamânal sau pur si simplu au nevoie de cineva care sa-i ajute la treburile casei.

Back to top of page?

Pot si eu sa devin Au Pair?

Daca esti necasatorit/a, cu vârsta cuprinsa între 17 si 27 de ani si nu ai copii, înseamna ca poti lucra ca Au Pair.

Back to top of page?

Cum pot sa ma înregistrez?

Daca vei veni la una din prezentarile pe care 1st Choice Au Pairs le organizeaza în România, vei avea sansa de a vorbi cu personalul nostru pentru a afla ce presupune activitatea de Au Pair si vei putea sa completezi formularele necesare pentru înscriere.

Vei fi intervievat/a de unul dintre reprezentantii nostri. La interviu ti se vor pune întrebari legate de situatia ta familiala, experienta, interese, personalitatea ta si modul în care preferi sa-ti petreci timpul liber. Este important sa raspunzi sincer la aceste întrebari, astfel încât sa fii plasat/a în familia care ti se potriveste cel mai bine.

Va fi totodata nevoie sa procuri referinte, o adeverinta medicala de sanatate si dovada unui cazier curat. Poti pregati aceste documente pentru interviu sau ni le poti trimite ulterior prin serviciul nostru Free Post (Posta Gratuita).

Vom verifica pasaportul/ documentul de identitate (BI sau CI) si va fi nevoie de o fotocopie a acestuia.

Retine ca si daca te înscri on-line, tot vei avea nevoie de referinte si de toate celelalte documente pe care le poti scana si trimite prin e-mail sau prin serviciul nostru Free Post (Posta Gratuita).

Daca ai întrebari nu ezita sa ne scrii pe info@1stchoiceaupairs.eu

Back to top of page?

Cum se face alegerea familiei la care voi fi plasat/a?

1st Choice Au Pairs are experienta necesara pentru a te ajuta sa gasesti familia care se potriveste cel mai bine cu personalitatea si stilul tau de viata. Investim foarte mult timp în procesul de intervievare si selectare atât a familiilor, cât si a tinerilor Au Pair, astfel încât toate informatiile necesare sa fie luate în calcul când se face plasarea. Este mai bine sa investim timp în aceasta procedura, sa obtinem o ‘potrivire’ perfecta, decât sa ne confruntam cu probleme în prima luna dupa plasare.

Putem tine seama chiar si de cerinte speciale, cum ar fi felul de familie pe care îl preferi sau de faptul ca tu si prietenii tai vreti sa fiti plasati aproape unul de altul, în aceeasi zona.

Back to top of page?

Cât de sincer ar trebui sa fiu?

Nu are rost sa va straduiti sa construiti o “imagine perfecta”, daca aceasta nu va reprezinta. De fapt, nici nu exista un candidat Au Pair perfect - daca pretinzi ca esti altcineva decât în realitate, s-ar putea sa te confrunti cu probleme mai târziu. Daca esti o persoana foarte ordonata si bine organizata, s-ar putea sa nu-ti placa daca vei fi plasat/a într-o familie dezordonata. Pe de alta parte, daca esti o persoana dezordonata, dar ascunzi acest lucru, ai putea fi plasat la o familie extrem de tipicara, care îti va face încontinuu observatii ca sosetele tale zac aruncate in toata casa. La fel, nu trebuie sa ascunzi faptul ca fumezi – te putem plasa la o familie de fumatori, fara sa fie nevoie ca o familie de nefumatori sa se simta nedreptatita ca i-ai ascuns acest lucru înainte de plasare.

Back to top of page?

Cum pot afla informatii despre familie?

Îti vom oferi informatii despre câteva familii care se potrivesc cel mai bine cu asteptarile tale. Poti sa evaluezi aceasta lista si sa respingi complet oricare dintre familii, dar si sa ne spui care sunt familia/ familiile pe care le preferi si la care ti-ai dori sa fi plasat/a. Nu uita ca si familiile vor face la fel, astfel încât vom avea în final familia ta preferata dorind ca tu sa vii ca au pair în casa lor.

În acest moment, îti vom oferi chiar mai multe informatii despre familie prin e-mail, incluzând detalii despre membrii familiei, copii, vârstele acestora si activitatile lor preferate, locatia casei si distanta fata de facilitatile de interes general (cinematografe, teatre, parcuri, etc), personalitatea familiei (cum îsi petrec de obicei weekend-ul, la ce ore servesc masa, valorile si convingerile lor), fotografii ale casei si ale camerei în care vei sta, detalii legate de îndatoririle si programul tau, precum si de banii de buzunar pe care îi vei primi.

Back to top of page?

Pot sa vorbesc cu familia?

De fapt, noi recomandam acest lucru si chiar ne vom ocupa cu aranjarea acestor convorbiri telefonice între tine si familie. Putem aranja chiar si convorbiri telefonice la care poate lua parte si o a treia persoana - un traducator (în afara de tine si familie), astfel încât sa nu existe neîntelegeri datorate limbii straine. Ambele parti vor putea astfel acoperi toate chestiunile de care sunt interesate si vor putea pune întrebari prin intermediul interpretului.

Back to top of page?

Mai pot respinge în acest moment familia?

Daca, ajungând în acest moment, înca mai ai dubii legate de unele aspecte, noi putem aranja o alta convorbire telefonica cu familia pentru ca tu sa te lamuresti. În cazul în care te hotarasti totusi sa respingi familia în cauza, noi vom lua în considerare motivele tale si vom modifica în consecinta fisa cu cerintele tale. Îti vom propune apoi o alta familie din lista ta de familii preferate.

Nu uita ca si familiile te pot respinge la rândul lor în aceasta etapa.

Back to top of page?

Ce rol joaca 1st Choice Au Pairs în acest proces?

Le putem atrage atentia familiilor daca par sa aiba pretentii prea mari legate de Au Pair, putem de asemenea sa negociem pentru tine suma pe care urmeaza sa o primesti ca bani de buzunar si orice alte recompense daca se refera la o activitate pe care nu o agreezi.

Îti putem oferi informatii legate de toate institutiile care organizeaza cursuri de limba engleza în Marea Britanie, precum si de costul acestora. Te putem ajuta si cu informatii despre modul de a calatori catre Marea Britanie, sfatuindu-te în privinta celor mai bune alternative de transport si cost.

Back to top of page?

Pot sa calatoresc acasa în timpul anului?

Acest lucru se discuta în convorbirile telefonice pe care le ai cu familia, iar noi te putem ajuta sa lamuresti aceste aspecte. Unele familii se ofera sa suporte costul unei calatorii acasa, dupa ce tânarul/a Au Pair a stat o perioada de timp la familie – aceasta cu ocazia Craciunului, de Paste sau atunci când consideri tu ca doresti sa-ti vizitezi familia.

Back to top of page?

Cine plateste pentru cursurile de limba engleza?

De obicei, plata cursurilor de limba straina cade în sarcina ta, dar adeseori se întâmpla ca familia sa suporte 50% din costuri pentru cursurile de pâna la 6 ore pe saptamâna. Acest lucru depinde de orarul si durata cursurilor, iar noi te putem ajuta în negocierea detaliilor.

Back to top of page?

Ce se întâmpla daca ma confrunt cu probleme la sosire?

Trebuie ca în primul rând sa încerci sa rezolvi orice chestiune împreuna cu familia la care locuiesti. Cele mai multe probleme se pot rezolva daca fiecare parte asculta cu atentie argumentele celeilalte si încearca sa-si adapteze în consecinta propriile pareri. Daca problema ivita intre voi este una majora, atunci tu sau familia ne puteti contacta, iar noi ne vom implica în luarea unei hotarâri.

Back to top of page?

Ce se întâmpla daca ma confrunt cu probleme pe perioada sederii mele in Marea Britanie?

Daca la un moment dat situatia ta devine imposibil de suportat si nu se mai poate face nimic pentru a o remedia, atunci noi vom aranja ca tu sa te muti din casa. În cazuri extreme, ne vom ocupa ca tu sa te cazezi într-un hotel sau pensiune pâna se vor face alte aranjamente.

Back to top of page?

Cum ma va ajuta 1st Choice Au Pairs pe perioada sederii mele acolo?

Vom verifica starea ta în primele saptamâni de la sosire. Ulterior, ne vom interesa cum merg lucrurile o data pe luna, în afara cazului când stim ca sunt probleme, astfel ca vom mentine o legatura mai strânsa.

Este bine sa îti dezvolti un cerc de prieteni cu care sa te întâlnesti constant în zona în care locuiesti. În afara de prietenii pe care ti vei face la cursuri sau cand iesi în oras, noi te vom informa atunci când cin eva nou vine ca Au Pair în apropiere, în asa fel ca tu sa-i împartasesti din experienta ta.

Noi vom organiza evenimente si excursii pentru tine si alti tineri Au Pair din zona ta si asta va fi o ocazie grozava sa-ti faci noi prieteni si sa vizitezi tara.

De asemenea, redactam scrisori care sunt distribuite la fiecare doua luni, scrisori ce contin lucruri interesante despre Marea Britanie, sfaturi despre îngrijirea copiiilor, primul ajutor, oferte de excursii, locuri de vizitat, articole scrise de tinerii Au Pair, o rubrica de Mica Publicitate si alte informatii utile.

Daca esti interesat/a sa-ti construiesti o cariera în Marea Britanie si ai calitatile si calificarea necesara, atunci noi te putem ajuta sa îti redactezi CV-ul, îti oferim consiliere si te ajutam ca CV-ul tau sa ajunga la o serie de agentii de încredere care se ocupa cu recrutarea si plasarea fortei de munca

Back to top of page?